szerda, december 02, 2015

Ánizsos köménylikőr


Hozzávalók:

  • 2 dkg fekete köménymag
  • 3 dkg ánizsmag
  • 5 dl vodka
  • 40 dkg cukor




  • A köményt és az ánizsmagot mozsárban összetörtem, zárható üvegbe töltöttem, és felöntöttem a vodkával.
  • A keveréket 10 napig áztattam, közben naponta felráztam.
  • Az érési idő leteltével az alkoholt leszűrtem.
  • A cukorból 2 l vízzel szirupot főztem, és amikor langyosra hűlt, összekevertem a szesszel.
  • Eldobható papír teafilteren keresztül üvegekbe szűrtem – így az apróbb szemcséktől is megtisztítottam –, és még néhány napig érleltem.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet, a színe is nagyon szép! Erdélyben mindig szoktunk kapni köményes pálinkát, vagy inkább likőrt, az is hasonló lehet a tiédhez. Ez viszont az ánizstól még finomabb lehet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is szép lett a színe, és nagyon intenzív-fűszeres az íze, finom a köménytől és az ánizstól. :) A köményes pálinka is nagyon jó lehet, ha már alkohol, akkor én inkább ezeket az enyhébb, kontyalávaló pálinkákat/likőröket választom. :)

      Törlés