Zsályás-kakukkfüves fokhagymaleves 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   15 gerezd fokhagyma
🍴   1 babérlevél
🍴   2 zsályalevél
🍴   2–3 kakukkfűág
🍴   
🍴   1 l víz
🍴   1 tojás
🍴   2 tojássárgája
🍴   5 dkg reszelt parmezán sajt
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   4 evőkanál olívaolaj



A fokhagymát nagyjából megtisztítjuk – nem baj, ha marad rajta kevés héj. Lábasba tesszük a babérlevéllel, zsályával és kakukkfűvel együtt, ízesítjük sóval, felöntjük a vízzel, majd felforraljuk. Lefedve, kis lángon 1 órán át főzzük. A tojást elhabarjuk a tojássárgájával és a borssal, habverővel állandóan kevergetve beledolgozzuk a sajtot és kanalanként adagolva az olajat. Kis adagokban, szűrőn keresztül rámerjük a fűszeres levet, a végén a szűrőn alaposan átnyomkodjuk a visszamaradt részeket is. A levest kis lángon melegítve, folyamatos keverés mellett besűrítjük (vigyázva, nem szabad felforrnia, nehogy a tojás kicsapódjon).
Azonnal tálaljuk.


Megjegyzések