15 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
2 zsályalevél
2–3 kakukkfűág
só
1 l víz
1 tojás
2 tojássárgája
5 dkg reszelt parmezán sajt
frissen őrölt fekete bors
4 evőkanál olívaolaj
A fokhagymát nagyjából megtisztítjuk – nem baj, ha marad rajta kevés héj. Lábasba tesszük a babérlevéllel, zsályával és kakukkfűvel együtt, ízesítjük sóval, felöntjük a vízzel, majd felforraljuk. Lefedve, kis lángon 1 órán át főzzük. A tojást elhabarjuk a tojássárgájával és a borssal, habverővel állandóan kevergetve beledolgozzuk a sajtot és kanalanként adagolva az olajat. Kis adagokban, szűrőn keresztül rámerjük a fűszeres levet, a végén a szűrőn alaposan átnyomkodjuk a visszamaradt részeket is. A levest kis lángon melegítve, folyamatos keverés mellett besűrítjük (vigyázva, nem szabad felforrnia, nehogy a tojás kicsapódjon). Azonnal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése