⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
k e v é s o l a j
1 v ö r ö s h a g y m a
1 5 0 g t a r h o n y a
ő r ö l t p i r o s p a p r i k a
m o r z s o l t k a k u k k f ű
k ö m é n y m a g
s ó
2 g e r e z d f o k h a g y m a
1 , 6 l a l a p l é
2 s á r g a r é p a
2 b u r g o n y a
1 0 0 g l á n g o l t k o l b á s z
2 5 0 g f e h é r c s i p e r k e
1 n a g y p o h á r ( 3 3 0 g ) t e j f ö l
a tálaláshoz:
1 k i s c s o k o r p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve ízesítjük pirospaprikával, köménnyel, kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, sóval, és felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. 15 perc elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat.
A kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk, és a levest további 1–2 percig gyöngyöztetjük. Az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. A hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével készítsük.
A receptet a Molnár tészta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése