Bakonyi tarhonyaleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
k e v é s   o l a j
1   v ö r ö s h a g y m a
1 5 0   g   t a r h o n y a
ő r ö l t   p i r o s p a p r i k a
m o r z s o l t   k a k u k k f ű
k ö m é n y m a g
s ó
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
1 , 6   l   a l a p l é
2   s á r g a r é p a
2   b u r g o n y a
1 0 0   g   l á n g o l t   k o l b á s z
2 5 0   g   f e h é r   c s i p e r k e
1   n a g y   p o h á r   ( 3 3 0   g )   t e j f ö l
a tálaláshoz:
1   k i s   c s o k o r   p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve ízesítjük pirospaprikával, köménnyel, kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, sóval, és felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. 15 perc elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat.
A kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk, és a levest további 1–2 percig gyöngyöztetjük. Az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. A hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével készítsük.


A receptet a Molnár tészta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése