⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
2 e v ő k a n á l k ó k u s z o l a j
1 v ö r ö s h a g y m a
2 g e r e z d f o k h a g y m a
2 b a b é r l e v é l
4 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
k b . 3 0 0 m l h á z i p a r a d i c s o m l é
1 t e á s k a n á l ő r ö l t g y ö m b é r
1 t e á s k a n á l ő r ö l t k u r k u m a
s ó
f r i s s e n ő r ö l t b o r s
c s i l i ( e l h a g y h a t ó )
5 0 f ő t t f ü r j t o j á s
a tálaláshoz:
d u r v á r a a p r í t o t t p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A megpucolt vörös- és fokhagymát késes aprítóban ledaráljuk. A felhevített kókuszolajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk a babérlevelet is. Pár perc múlva beleöntjük a kókusztejszínt és a paradicsomlevet, fűszerezzük. 4–5 percig kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a fürjtojást, és pár percnyi rotyogtatás után petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.