⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 100 db-hoz:
5 0 0 g l i s z t
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
2 0 0 g v a j
1 2 5 g j u h t ú r ó
1 c s a p o t t t e á s k a n á l s ó
3 0 0 g f ő t t s o n k a l e d a r á l v a
3 p ú p o z o t t e v ő k a n á l t e j f ö l
6 t o j á s s á r g á j a
a tetejére:
1 t o j á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Robotgép táljába szitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, beledaraboljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sót, a sonkát, a tejfölt és a tojássárgáját. A dagasztókarral egyneművé dolgozzuk, majd lisztezett gyúródeszkán cipóvá formáljuk a tésztát. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk, -nyújtjuk és -szaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése