~ JUHTÚRÓS-SONKÁS POGÁCSA ~



Hozzávalók kb. 100 db-hoz:
🍖   50 dkg liszt
🍖   1 csomag (12 g) sütőpor
🍖   20 dkg vaj
🍖   12,5 dkg juhtúró
🍖   1 csapott teáskanál só
🍖   30 dkg főtt sonka ledarálva
🍖   3 púpozott evőkanál tejföl
🍖   6 tojássárgája
a tetejére:
🍖   1 tojás


Robotgép táljába szitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, beledaraboljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sót, a sonkát, a tejfölt és a tojássárgáját. A dagasztókarral egyneművé dolgozzuk, majd lisztezett gyúródeszkán cipóvá formáljuk a tésztát. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk, -nyújtjuk és -szaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. márciusi számában, szponzorálta a Russell Hobbs.

Megjegyzések

  1. Guszták lettek, és nagyon finomnak tűnnek :-) lehet hogy kipróbálom majd :-)

    VálaszTörlés
  2. A Lipóti pékségben mindig juhtúrós pogikat veszek, ha van! Abszolút kedvenc!b :) Nagyon jól néznek ki a tieid...:)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a juhtúrós pogácsákat :) ó, de szépek lettek!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen mindenkinek, ez a pogácsa amolyan gyorsan fogyós fajta. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése