Mákos tésztapuding



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0   g   c é r n a m e t é l t
5 0 0   m l   l a k t ó z m e n t e s   t e j   ( 1 , 5 % - o s )
5   t o j á s s á r g á j a
1 5 0   g   c u k o r
1   d o b o z   ( 3 3 0   m l )   l a k t ó z m e n t e s   t e j s z í n
5 0   g   d a r á l t   m á k
1   b i o c i t r o m   r e s z e l t   h é j a
1 0 0   m l   v í z
1   c s o m a g   ( 2 0   g )   z s e l a t i n p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

300 ml tejet felforralunk, és pár perc alatt megfőzzük benne a tésztát. A tűzről levéve félretesszük, és hagyjuk, hogy a tészta kissé beszívja a tejet – közben időnként megkeverjük, hogy ne tapadjon össze. A tojássárgáját nagyobb lábasban kihabosítjuk a cukorral. Hozzáöntjük a maradék tejet, és kis lángon, állandóan kevergetve felforraljuk, ezalatt kellően be is sűrűsödik. A tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát, a mákot és a citromhéjat. Hagyjuk kihűlni. A tejszínből lágy habot verünk, óvatos mozdulatokkal a masszába dolgozzuk. A zselatint a vízzel oldódásig melegítjük, majd a pudingba keverjük. Tetszőleges, vízzel kiöblített formákba adagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formákból, és ízlés szerint díszítve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése