⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0 g c é r n a m e t é l t
5 0 0 m l l a k t ó z m e n t e s t e j ( 1 , 5 % - o s )
5 t o j á s s á r g á j a
1 5 0 g c u k o r
1 d o b o z ( 3 3 0 m l ) l a k t ó z m e n t e s t e j s z í n
5 0 g d a r á l t m á k
1 b i o c i t r o m r e s z e l t h é j a
1 0 0 m l v í z
1 c s o m a g ( 2 0 g ) z s e l a t i n p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
300 ml tejet felforralunk, és pár perc alatt megfőzzük benne a tésztát. A tűzről levéve félretesszük, és hagyjuk, hogy a tészta kissé beszívja a tejet – közben időnként megkeverjük, hogy ne tapadjon össze. A tojássárgáját nagyobb lábasban kihabosítjuk a cukorral. Hozzáöntjük a maradék tejet, és kis lángon, állandóan kevergetve felforraljuk, ezalatt kellően be is sűrűsödik. A tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát, a mákot és a citromhéjat. Hagyjuk kihűlni. A tejszínből lágy habot verünk, óvatos mozdulatokkal a masszába dolgozzuk. A zselatint a vízzel oldódásig melegítjük, majd a pudingba keverjük. Tetszőleges, vízzel kiöblített formákba adagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formákból, és ízlés szerint díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése