⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 18×23 cm-es formához:
a mákos réteghez:
1 6 0 g k ó k u s z r e s z e l é k
1 4 0 g m á k
1 4 0 g l e n m a g
2 0 0 g a s z a l t d a t o l y a
2 0 0 m l v í z
2 c i t r o m f i n o m r a r e s z e l t h é j a
3 – 4 e v ő k a n á l m é z
1 / 2 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
az almás réteghez:
b ő 2 k g a l m a
4 e v ő k a n á l ú t i f ű m a g h é j
4 e v ő k a n á l m é z
1 / 2 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
a tetejére:
k ó k u s z r e s z e l é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A kókuszreszeléket a mákkal és a lenmaggal ledaráljuk. A datolyát kimagozzuk, a vízből keveset hozzáöntünk, és késes aprítóval szinte krémesre aprítjuk. Összekeverjük a mákos eleggyel, majd a többi alapanyagot is hozzáadva a tésztát egyneművé dolgozzuk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk az útifűmaghéjat és a mézet, ízesítjük a fahéjjal.
A mákos tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, evőkanál benedvesített hátával szépen elegyengetjük. Rátesszük az almás massza felét, ezt is elsimítjuk. Kis adagokban, egyenletesen elosztva, hogy mindenhová jusson, rámorzsoljuk a maradék mákos elegyet. Óvatosan, hogy az almás részt ne nyomjuk szét, simára egyengetjük. Végül befedjük a maradék almás keverékkel, elsimítjuk, a tetejét kókuszreszelékkel hintjük meg, és kockákra szeletelve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése