30 dkg sült sütőtökhús
4 dl kókusztejszín
2 teáskanál nyírfacukor
2 csomag habfixáló
a díszítéshez:
kókuszreszelék
citromfű- vagy mentalevelek
citromfű- vagy mentalevelek
A sütőtököt villával pépesre törjük. A tejszínt közepesen kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót is. A felét óvatos mozdulatokkal a tökpürébe forgatjuk. Hosszúkás üvegpoharakba rétegezzük a kétféle habot, végül a desszertet kókuszreszelékkel és citromfűlevelekkel díszítjók, és jól lehűtve kínáljuk.
Tipp: A tejszínt a hab készítése előtt 1 órával tegyük fagyasztóba, így könnyebb lesz habbá verni. A kétféle habot sima csövű habzsákokból egyszerűen és szépen tudjuk a poharakba rétegezni.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése