Hawaii csirkemell gesztenyés bundában



Hozzávalók:
1 ananászkonzerv
1 nagy tojás
1 dl tej
12,5 dkg natúr gesztenye
kevés szódavíz
liszt

frissen őrölt fekete bors
4 csirkemellfilé
kb. 10 dkg vékony szelet sonka
a sütéshez:
olaj


Az ananász leszűrjük, a levét felfogjuk. A gyümölcshúst egészen apró kockákra vágjuk. A tojást villával alaposan felverjük, hozzáadjuk a tejet, 1 dl ananászlevet és a gesztenyemasszát. Kevés szódavizet és annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ízesítjük sóval és borssal, pihenni hagyjuk.
A csirkemellből tenyérnyi szeleteket vágunk, kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre 1-1 szelet sonkát és ananászkockákat teszünk. Feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe forgatjuk, majd a gesztenyés palacsintatésztába mártjuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük, papírszalvétán lecsepegtetjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése