Hawaii csirkemell gesztenyés bundában 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 ananászkonzerv
🍴   1 nagy tojás
🍴   1 dl tej
🍴   12,5 dkg natúr gesztenye
🍴   kevés szódavíz
🍴   liszt
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   4 csirkemellfilé
🍴   kb. 10 dkg vékony szelet sonka
a sütéshez:
🍴   olaj



Az ananász leszűrjük, a levét felfogjuk. A gyümölcshúst egészen apró kockákra vágjuk. A tojást villával alaposan felverjük, hozzáadjuk a tejet, 1 dl ananászlevet és a gesztenyemasszát. Kevés szódavizet és annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ízesítjük sóval és borssal, pihenni hagyjuk.

A csirkemellből tenyérnyi szeleteket vágunk, kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre 1-1 szelet sonkát és ananászkockákat teszünk. Feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe forgatjuk, majd a gesztenyés palacsintatésztába mártjuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük, papírszalvétán lecsepegtetjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.


Megjegyzések