Marcipános keksz



Hozzávalók kb. 60 db-hoz:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
2–3 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg marcipánmassza
1 tojássárgája


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Beledaraboljuk a vajat, elmorzsoljuk, majd a lereszelt marcipán és a tojássárgája hozzáadásával egynemű tésztát gyúrunk. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Kisebb adagokban 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, mintázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: az édesebb ízek kedvelői több cukrot is tehetnek a tésztába.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése