Gesztenyés-meggyes tésztapite



Hozzávalók 26 cm-es piteformához:
10 dkg fodros nagykocka tészta

kevés olaj
40 dkg gesztenyemassza
3 tojás
2 dl vörösborban sült meggy
1/2 dl tej
1 kis pohár (14 dkg) tejföl
1 teáskanál vaníliás cukor
a formához:
kevés vaj
zsemlemorzsa


A tésztát enyhén sós, néhány csepp olajjal felforralt vízben megfőzzük, majd leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A meggyet leszűrjük úgy, hogy a levég felfogjuk, és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez.
30 dkg gesztenyét elkeverünk 2 tojással, 1/2 dl meggylével és a tejjel – ha a meggylé nem lenne eég, tejjel egészítsük ki. Beleforgatjuk a tésztát és a meggyet, majd a vajjal kikent, zsemlemorzsával szórt piteformába öntjük. A maradék tojást elkeverjük a vaníliás cukorral és a tejföllel, a gesztenyés tészta tetejére öntjük, és kanál fejével szépen elegyengetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt gesztenyét – fokhagymaprésen átnyomva – körben a pite tetejére halmozzuk, és a félretett meggyel díszítjük.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése