3 alma
30 dkg darált dió
2 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
10 dkg óriás mazsola
4 tojás
2 evőkanál méz
5 dkg kókuszolaj
a tetejére:
nyírfaporcukor
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A száraz hozzávalókat – a diót, a nyírfacukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát – összekeverjük. A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál mézet, a levétől kifacsart almát, majd fakanállal beledolgozzuk a diós keveréket is. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítjük, és ecsettel egyenltesen elosztjuk a massza tetején. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, a sütési idő felénél alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje. Miután kihűlt, kockákra vágva, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése