⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
k b . 1 k g c s i r k e m e l l f i l é
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
h ú s l e v e s v a g y - a l a p l é
a mártáshoz:
3 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
1 k ö z e p e s v ö r ö s h a g y m a
1 c s o m a g ( 1 0 g ) e g é s z z ö l d k a r d a m o m m a g
3 0 0 m l f o r r ó h ú s l e v e s
3 0 g a r a b i c a k á v é s z e m
2 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
a tálaláshoz:
p á r o l t r i z s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A csirkemellet meghintjük sóval és borssal. Annyi forró húslevesbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és kis lángon puhára főzzük. A levesből kivéve alufóliába csomagoljuk, és melegen tartjuk, a levest pedig félretesszük.
A hagymát megtisztítjuk, és egészen apróra kockázzuk. A kardamomot széles pengéjű késsel szétnyomjuk. Felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a kardamomot és a kávét. Kb. 5 percig pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Hozzáöntjük a húslevest, és közepes lángon 10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a kókusztejszínt, és kis lángon, időnként megkeverve mártás sűrűségűre főzzük. A szószt átszűrjük, sóval és borssal ízesítjük – közben kóstoljuk, mert a kardamomtól és a kávétól intenzív íze lesz. A húst 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a tányéron, és a mártással leöntve, párolt rizzsel körítve tálaljuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
A receptet a Fűszerész támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése