Hozzávalók 2 db 10 cm átmérőjű formához:
30 dkg darált dió
1 csipet őrölt fahéj
1 citrom
3 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál folyékony kókuszolaj
2 evőkanál méz
1/2 dl kókusztejszín
továbbá:
3 dkg kókuszreszelék
2–3 dkg cukrozatlan kakaópor
a díszítéshez:
kókuszreszelék
A diót összeforgatjuk a fahéjjal, a citrom lereszelt héjával és a kókuszreszelékkel, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a mézet és a felforrósított tejszínt. Jól eldolgozzuk, és kettéosztjuk a masszát. Az egyik részbe a többi kókuszreszeléket, a másikba az átszitált kakaót keverjük. A formákba tetszés szerinti sorrendben adagoljuk a kétféle masszát, a rétegeket kanál fejével elegyengete, lesimítva. A forma oldala mentén késsel körben meglazítjuk, majd tányérra fordítjuk a tortákat. A tetejüket meghintjük kókuszreszelékkel. Akár azonnal tálalható, de jól lehűtve is kínálhatjuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése