Hozzávalók kb. 55 db-hoz:
a piskótához:
6 tojás
4 + 8 dkg porcukor
8 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
továbbá:
1 dl víz
10 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kupica rum
1 dl málnaszörp
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár
5 dkg darált dió
a forgatáshoz:
porcukor
6 tojás
4 + 8 dkg porcukor
8 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
továbbá:
1 dl víz
10 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kupica rum
1 dl málnaszörp
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár
5 dkg darált dió
a forgatáshoz:
porcukor
A tojásfehérjét lágy habbá verjük, hozzászitálunk 4 dkg porcukrot, és keményre verjük a habot. A tojássárgáját krémesre keverjü 8 dkg porcukorral, majd felváltva hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóporral elvegyített, átszitált lisztet és a habot. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 27x38 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, nagy tálba morzsoljuk.
A vízből és a cukorból közepes lángon kb. 5 perc alatt szirupot főzünk. A tűzről levéve mély edénybe öntjük, hozzáadjuk és elkeverjük benne a kakaót, majd beletesszük a rumot, a málnaszörpöt és a lekvárt is, botmixerrel pürésítjük. A masszát a dióval együtt a tésztamorzsához öntjük, egyneművé dolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, mindet porcukorba forgatjuk. Jól lehűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése