Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg savanyú káposzta
20 dkg főtt-füstölt tarja
1 nagy lila hagyma
3 vajretek
1/2 (kb. 15 dkg) kígyóuborka
1 nagy lila hagyma
3 vajretek
1/2 (kb. 15 dkg) kígyóuborka
az öntethez:
1,5 dl víz
1 teáskanál porcukor
1 kávéskanál tárkonyecet
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál tárkonyecet
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
A káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját gyufaszálnyira metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, az uborkával együtt mindent szintén gyufaszálnyi nagyságúra gyalulunk, és a káposztához forgatunk.
A vízben elkeverjük a porcukrot, a sót, az ecetet és a borsot, majd beleforgatjuk a saláta-alapot. Letakarva néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A receptet az Internetpatika támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. februári számában.