Hozzávalók 50–53 db-hoz:
1 2 5 m l t e j
5 0 g v a j
6 g a z o n n a l o l d ó d ó p ó t k á v é k i v o n a t ( M a c i g y e r e k k á v é )
2 0 0 g a p r ó s z e m ű z a b p e h e l y
4 0 g d a r á l t d i ó
2 0 g c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
1 0 0 g m é z
a forgatáshoz:
k b . 6 g k ó k u s z r e s z e l é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tejet, a vajat és a kávékivonatot lábasba tesszük, kevergetve felforrósítjuk. A zabpehelyhez adjuk a diót, a kakaót, a mézet és a forró folyadékot. Fakanállal összeforgatjuk, majd hűlni hagyjuk – ezalatt a zabpehely kissé megszívja magát, és a massza formázható lesz. Nedves kézzel kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle, és mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. Jól lehűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése