Mézes zabpehelygolyó



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 50–53 db-hoz:
1 2 5   m l   t e j
5 0   g   v a j
6   g   a z o n n a l   o l d ó d ó   p ó t k á v é   k i v o n a t   ( M a c i   g y e r e k k á v é )
2 0 0   g   a p r ó   s z e m ű   z a b p e h e l y
4 0   g   d a r á l t   d i ó
2 0   g   c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
1 0 0   g   m é z
a forgatáshoz:
k b .   6   g   k ó k u s z r e s z e l é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejet, a vajat és a kávékivonatot lábasba tesszük, kevergetve felforrósítjuk. A zabpehelyhez adjuk a diót, a kakaót, a mézet és a forró folyadékot. Fakanállal összeforgatjuk, majd hűlni hagyjuk – ezalatt a zabpehely kissé megszívja magát, és a massza formázható lesz. Nedves kézzel kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle, és mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. Jól lehűtve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése