⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
a tésztához:
2 0 0 g v a j
2 0 0 m l v í z
2 e v ő k a n á l c u k o r
s ó
2 0 0 g l i s z t
5 t o j á s
a habhoz:
2 0 0 m l t e j s z í n
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
1 c s o m a g ( 2 5 g ) a z o n n a l o l d ó d ó f o r r ó c s o k o l á d é - p o r
a díszítéshez:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A vajat a vízzel, a cukorral és csipetnyi sóval felforrósítjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, és kis lángon addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hagyjuk kihűlni, majd kézi mixerrel, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nagyobb pingponglabda nagyságú halmokat nyomunk. Előmelegített, 230 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra mérsékeljük, így sütjük tovább a fánkokat 20–25 percen át. Végül elzárjuk a sütőt, és résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett 10 percig szárítjuk a tésztát. A sütőből kivéve még melegen levágjuk a fánkok tetejét, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a habfixálót és a forrócsokoládé-port is. Csillagcsöves habzsákból a fánkokba töltjük, majd rájuk helyezzük a tésztatetőket. Tálalás előtt meghintjük kevés porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése