⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 17×23 cm-es tepsihez:
az alaphoz:
2 0 0 m l t e j
2 5 0 g v a j
2 0 0 g v a n í l i á s c u k o r
2 e v ő k a n á l r u m
5 0 0 g d a r á l t h á z t a r t á s i k e k s z
4 e v ő k a n á l c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
a mázhoz:
1 0 0 g é t c s o k o l á d é
1 e v ő k a n á l o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral kis lángon felforraljuk. A tűzről lehúzva azonnal hozzáadjuk a rumot és a kakaóval összeforgatott kekszet. Alaposan elkeverjük, a sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, és kanál fejével szépen elegyengetjük, elsimítjuk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és az olajjal forró vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben összeolvasztjuk. A kekszes alapra öntjük, a tepsit mozgatva hagyjuk a mázat szépen elterülni. Miután kihűlt, a süteményt hűtőbe tesszük, másnap tetszőleges szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése