a cicegéhez:
50 dkg zsenge cukkini
10 dkg liszt
2 tojás
só
frissen őrölt fekete bors
kevés olaj
a raguhoz:
50 dkg darált pulykamellfilé
15 dkg húsos, füstölt szalonna
só
frissen őrölt fekete bors
házi ételízesítő
2 dl tejszín
1–1,5 dl tejföl
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
15 dkg trappista sajt
a tálaláshoz:
3–4 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
A raguhoz a szalonnát nagyon apróra kockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a pulykamellet, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és puhára pároljuk/pirítjuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, besűrítjük vele a húst, végül elkeverjük benne a reszelt sajtot. A cukkiniből cicegetésztát készítettem, és kb. 10 cm átmérőjű lepényeket sütöttem. A serpenyőből azonnal a muffintepsi mélyedésére csúsztattam, majd ügyesen ki is béleltem vele a mélyedést. Mindet megtöltöttem a tejszínes raguval. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg szép színt nem kezdett kapni és pirulni nem kezdett a tetejük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd tányérokra rakosgatjuk a kis batyukat, és fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése