1 kg harcsafilé
só
frissen őrölt fekete bors
aprított petrezselyemzöld
1 citrom
4–5 evőkanál olívaolaj
2–3 gerezd fokhagyma
3 vékony szelet húsos, füstölt szalonna
a díszítéshez:
citromkarika
petrezselyemzöld
párolt rizs
A harcsafiléket keresztben és hosszában is kettévágjuk – az 1 kg halhús 3 filé, így összesen 12 hosszúkás halszeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. Összekeverjük a citrom reszelt héjával, kifacsart levével, petrezselyemzölddel, 2-3 evőkanál olívaolajjal, az egészen apró kockákra vágott szalonnával, ízesítjük kevés sóval és borssal. A fűszerezett halcsíkokat bekenjük a fokhagymás-citromos-szalonnás masszával, feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. Hőálló tálat kikenünk a maradék olívaolajjal, belerakosgatjuk a haltekercseket, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1/2 óra alatt készre sütjük. Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítve, párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése