⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 10 db-hoz:
az alaphoz:
1 2 5 g v a j
2 5 0 g d a r á l t h á z t a r t á s i k e k s z
a krémhez:
2 5 0 g m a s c a r p o n e
2 5 0 m l t e j f ö l
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
1 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 0 0 g p o r c u k o r
a díszítéshez:
l i o f i l i z á l t m á l n a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A muffintepsi 10 mélyedését papírkapszlival béleljük. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a kekszet, majd 10 egyforma részre osztva kibéleljük vele a papírkapszlikat, ujjainkkal alaposan az oldalfalukhoz nyomkodva a vajas morzsát. A tepsit 20 percre fagyasztóba tesszük.
Kézi mixerrel kihabosítjuk a krémsajtot, a tejfölt, a habfixálót, a vaníliás cukrot és az átszitált porcukrot. A tepsiből óvatosan kiemeljük a papírkapszlikat, majd csillagcsöves nyomózsákból mindbe krémet adagolunk. Liofilizált málnával meghintve, a papírkapszliból kiemelve tálaljuk, de kínálhatjuk tetszőleges öntettel vagy lekvárral is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése