3 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
40–45 dkg paradicsom
só
őrölt fekete bors
aprított petrezselyemzöld
8 tojás
8 tojás
Előkészítjük a zöldségeket, mindent értelemszerűen megtisztítunk, megmosunk, megpucolunk. A kétféle hagymát apróbb, a paprikát kicsit nagyobb kockákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a zöldes szárrészt és a belső, magos részt, majd a paradicsom húsát is felkockázzuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a hagymakockákat, megpároljuk/pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd addig főzzük, amíg a paprika puha nem lesz. Beletesszük a paradicsomot, a tűz hőfokát kicsit emelve tovább főzzük, közben ízesítjük sóval és borssal. Addig főzzük, amíg sűrű, pépes nem lesz. A tojást enyhén felverjük, és a serpenyőbe öntjük. Fakanállal óvatosan addig kevergetjük, amíg a tojás kissé megszilárdul, de a krémes jellegét még megtartja. Végül apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, friss, ropogós bagettel azon melegében tálaljuk.