Citromos cukkinidzsem



Hozzávalók 2,5-3 l-hez:
3 kg gyalult cukkini (tisztítva mérve)
2,4 kg cukor
6 citrom
1 csomag (4 dkg) Knorr dzsemkocsonyásító és -tartósító


A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, nagy lábasba tesszük. Hozzáadjuk az alaposan megtisztított citrom lereszelt héját és a fehér, hártyás rész nélküli citromhúst, valamint a cukrot. Rövid ideig állni hagyjuk, majd főzni kezdjük. Amikor felforrt, kis lángon tovább főzzük kb. 15 percig. Végül elzárjuk alatta a lángot, 2-3 adagban hozzáadjuk a dzsemkocsonyásítót, alaposan elkeverjük, majd azon forrón sterilizált üvegekbe szedjük. Az üvegeket lezárjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.