1 kg csirkemellfilé vagy 1 egész grillcsirke
só
frissen őrölt fekete bors
fokhagyma
1 doboz (kb. 25 dkg) kukoricakonzerv
1 evőkanál apróra vágott snidling
2 piros húsú paprika
kb. 1 kg uborka
1 doboz (kb. 25 dkg) kukoricakonzerv
1 evőkanál apróra vágott snidling
2 piros húsú paprika
kb. 1 kg uborka
az öntethez:
2 evőkanál ecet
4 evőkanál olívaolaj
fűszersó
2 evőkanál ecet
4 evőkanál olívaolaj
fűszersó
fokhagymapor
cukor
A húst kisujjnyi darabokra vágjuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve piros-ropogósra sütjük. (Ha grillcsirkéből készül, a megsült húst leszedjük a csontról, és falatnyi darabokra vágjuk). A kukoricát lecsepegtetjük, a megsült húsra tesszük. Megszórjuk a snidlinggel, és ízesítjük sóval. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, a kukoricára szórjuk. Megmossuk az uborkát, és közvetlenül a salátára gyaluljuk. Az ecetet összekeverjük az olajjal, a fűszersóval, a fokhagymaporral és a cukorral, a salátára öntjük, és az egészet összeforgatjuk. Jól lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de sült burgonyával vagy vajas kenyérrel is nagyon finom.