Fűszeres ecet 🍴


Hozzávalók kb. 5 dl-hez:
🍴   5 dl balzsamecet
🍴   4 csilipaprika
🍴   3 szerecsendió
🍴   1 csomag (1 dkg) szegfűszeg
🍴   1 csomag (1,5 dkg) szegfűbors
🍴   1 fahéjrúd
🍴   1 babérlevél
🍴   6 szem egész fekete bors



A balzsamecetet lábasba öntjük, hozzáadjuk a paprikát és az összes fűszert. Kis lángon felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot, fedővel lefedjük, és 2 órát állni hagyjuk. Végül kis szűrőt gézszerű anyaggal bélelünk, és átszűrjük a levet, hogy a fűszerek és a zöldségek fennakadjanak. Fertőtlenített üvegbe öntjük a kész fűszeres ecetet. Hosszú ideig eltartható.