⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 600–700 ml-hez:
2 0 0 m l z s í r o s ( 3 , 5 % - o s ) t e j
2 0 0 m l t e j s z í n
1 v a n í l i a r ú d
1 3 0 – 1 5 0 g a r a n y b a r n a n á d c u k o r
4 t o j á s s á r g á j a
2 5 0 m l v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tejet a tejszín felével, a vanília kikapart magjaival és 100 g aranybarna nádcukorral melegíteni kezdjük. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a megmaradt tejszínt. A felforrt tejből 1–2 merőkanálnyit a tojásos masszához merünk, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forró tejbe. Folyamatos keverés mellett, lassú főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve – többször megkeverve – hagyjuk teljesen kihűlni, végül hozzávegyítjük a vodkát is. Sűrű szűrőn át üvegbe töltjük, majd jól behűtjük. Tálalás előtt felrázzuk.