Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
20 dkg aszalt szilva
só
frissen őrölt fekete bors
a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
darált dió
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
burgonyapüré
A csirkemellet hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrjuk, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszuk át a húst. A lyukba – a hús nagyságától függően – 3-4 aszalt szilvát dugunk. Kívülről bedörzsöljük sóval és borssal. A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba, végül darált dióval elkevert zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, nem túl forró olajban, közepes lángon kirántjuk. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot, majd a húst felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.