hétfő, december 14, 2015

Babapiskótás-mazsolás gesztenyetorta


Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:

  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 dl rum + kevés a piskóta áztatásához
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 2-3 dl tej
  • kb. 40 dkg babapiskóta

a díszítéshez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csomag (10 g) habfixáló
  • 5 dkg gesztenyepüré




  • A torta készítését megelőző este a mazsolát a rumba áztattam.
  • Másnap kihabosítottam a vajat, hozzákevertem a felengedett és áttört gesztenyét, valamint a mazsolát a rummal együtt.
  • A tortaformába raktam egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát.
  • Ráhalmoztam a krém felét, kanál fejével elegyengettem, hogy a résekbe is jusson.
  • Újabb sor áztatott piskóta, majd a krém másik fele következett, végül az egészet egy réteg piskótával zártam le.
  • Folpackkal letakarva 1 éjszakára hűtőbe tettem.
  • Másnap – az oldalánál késsel körben meglazítva – lepattintottam a tortáról a karimát.
  • A tejszínt kemény habbá vertem a cukorral és a habfixálóval.
  • A felével bevontam, a másik felét csillagcsöves habzsákba töltve díszítettem a süteményt.
  • A tetejét áttört gesztenyével hintettem meg.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.

3 megjegyzés:

  1. Ó Hankka, ez egy kész műalkotás, annyira gyönyörű :)

    VálaszTörlés
  2. Pihepuha hófehér, ötömteli Karácsonyozást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Köszönjük, remélem, nálatok is örömökben és boldogságban telt a Karácsony! :) Békés, boldog új évet! :)

      Törlés