⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 , 5 k g é r e t t f ü g e
1 c s i p e t s ó
1 l i m e
1 c i t r o m
1 0 0 g a r a n y b a r n a n á d c u k o r
2 0 0 g v a n í l i á s c u k o r
1 p ú p o z o t t t e á s k a n á l c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
2 e v ő k a n á l v a n í l i a k i v o n a t
1 n a g y c s i p e t n á t r i u m - b e n z o á t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A fügét megmossuk, a szárrészt levágjuk, és a puha gyümölcsöt negyedeljük (hámozni nem szükséges). A sóval, a lime és a citrom kifacsart levével főzni kezdjük. Kis lángon addig rotyogtatjuk, amíg levet nem enged, és a héja is meg nem puhul. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük, majd további kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a nádcukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk, és pár percig rotyogtatjuk. Belekeverjük a kakaóport, és kevergetve 10 percig főzzük. Végül beleforgatjuk a vaníliakivonatot és a nátrium-benzoátot, majd még forrón fertőtlenített üvegekbe adagoljuk. Mindet lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése