Fügelekvár



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 , 5   k g   é r e t t   f ü g e
1   c s i p e t   s ó
1   l i m e
1   c i t r o m
1 0 0   g   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
1   p ú p o z o t t   t e á s k a n á l   c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
2   e v ő k a n á l   v a n í l i a k i v o n a t
1   n a g y   c s i p e t   n á t r i u m - b e n z o á t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A fügét megmossuk, a szárrészt levágjuk, és a puha gyümölcsöt negyedeljük (hámozni nem szükséges). A sóval, a lime és a citrom kifacsart levével főzni kezdjük. Kis lángon addig rotyogtatjuk, amíg levet nem enged, és a héja is meg nem puhul. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük, majd további kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a nádcukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk, és pár percig rotyogtatjuk. Belekeverjük a kakaóport, és kevergetve 10 percig főzzük. Végül beleforgatjuk a vaníliakivonatot és a nátrium-benzoátot, majd még forrón fertőtlenített üvegekbe adagoljuk. Mindet lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése