Pezsgős fehércsokoládé-krém 🍴


Hozzávalók 4–5 pohárhoz:
a krémhez:
🍴   20 dkg fehér csokoládé
🍴   1/2 dl tejszín
🍴   1 dl száraz pezsgő
🍴   25 dkg mascarpone
továbbá:
🍴   10–13 dkg mézeskalács vagy tetszőleges keksz
a tálaláshoz:
🍴   3 dl tejszín
🍴   1 csapott evőkanál vaníliás cukor
🍴   mézeskalács- vagy kekszmorzsa


A csokoládét feldaraboljuk, és vízgőz fölött vagy vastag aljú lábasban, kis lángon olvadásig melegítjük a tejszínben. A gőzről levéve hagyjuk langyosra hűlni, majd kézi habverővel hozzákeverjük a pezsgőt. A mascarponét gépi mixerrel habosítani kezdjük, közben apránként hozzáadagoljuk a pezsgős csokoládét, és egynemű krémmé dolgozzuk. A mézeskalácsot falatnyi darabokra törjük, a krémmel a poharakba rétegezzük, és néhány órára hűtőbe tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákból a krémre nyomjuk, és morzsával meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. januári számában.

Megjegyzések