Ír ragu 🍴


Hozzávalók:
🍴   kb. 20 dkg húsos, füstölt szalonna
🍴   kevés olaj
🍴   1 kg marhacomb
🍴   
🍴   25 dkg fehér csiperkegomba
🍴   2 nagyobb sárgarépa
🍴   4 vöröshagyma
🍴   1/2 csokor friss petrezselyemzöld
🍴   3 evőkanál liszt
🍴   3 dl húsleves
🍴   3 dl fehérbor


A szalonnát és a lehártyázott húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon zsírjára sütjük a szalonnát, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húst – közben enyhén sózzuk –, majd tűzálló tálba öntjük. Hozzákeverjük a szalonnát, a felezett vagy egészben hagyott gombát, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és a megpucolt, negyedelt hagymát. A lisztet elkeverjük az aprított petrezselyemzölddel, a húslevessel és a borral, majd az előkészített ragura öntjük. Lefedjük, és előmelegített, 190–200 fokos sütőben puhára pároljuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.


A receptet a Chef Gomba támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. novemberi számában.

Megjegyzések