Hozzávalók:
kb. 20 dkg húsos, füstölt szalonna
kevés olaj
1 kg marhacomb
só
25 dkg fehér csiperkegomba
2 nagyobb sárgarépa
4 vöröshagyma
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
3 evőkanál liszt
3 dl húsleves
3 dl fehérbor
A szalonnát és a lehártyázott húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon zsírjára sütjük a szalonnát,
a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húst – közben enyhén sózzuk –, majd tűzálló tálba
öntjük. Hozzákeverjük a szalonnát, a felezett vagy egészben hagyott gombát, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát
és a megpucolt, negyedelt hagymát. A lisztet elkeverjük az aprított petrezselyemzölddel, a húslevessel és a borral, majd
az előkészített ragura öntjük. Lefedjük, és előmelegített, 190–200 fokos sütőben puhára pároljuk. Tetszőleges körettel
tálaljuk.
A receptet a Chef Gomba támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése