Egyszerű croissant-felfújt



Hozzávalók:
5 vajas croissant
3 tojás
8–10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
a formához:
vaj
cukor
a tálaláshoz:
porcukor


A péksüteményt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. A tojást nagyon krémesre, habosra keverjük a kétféle cukorral, belevegyítjük a tejet és a tejszínt, beleforgatjuk a süteményt. 30 cm hosszú, ovális sütőtálat vékonyan kikenünk vajjal, megszórjuk cukorral, beleöntjük a masszát. Elegyengetjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Ötlet: Street Kitchen, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése