Hozzávalók kb. 8 l-es vödörhöz:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg vöröshagyma
1 kg paprika
1/2 kg sárgarépa
25 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
7 dkg só
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkénpor
3 dl ecet (20%-os)
Az uborkát megmossuk, végeit eltávolítjuk, a vöröshagymát megpucoljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk,
a megmosott sárgarépát meghámozzuk, végeit levágjuk. A káposzta külső, foltos leveleit eltávolítjuk, a zöldséget –
a torzsa kivételével – vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát, a hagymát, a paprikát és a sárgarépát felkarikázzuk.
Az édesítőt
elkeverjük a sóval, a nátrium-benzoáttal és a borkénporral.
A zöldségeket tálba rétegezzük, a rétegeket megszórjuk
az édesítős keverékkel, végül ráöntjük az ecetet. 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük. Végül a vödörbe
szedjük, és lezárva hűvös helyen tároljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése