Ropogós ázsiai saláta



Hozzávalók
1 jégsaláta
1 zöld kaliforniai paprika
1 csomó újhagyma
20 dkg mungóbabcsíra
2 evőkanál szezámmag
az öntethez:
1 cm gyömbér
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj (elhagyható)
1 evőkanál fehérborecet
1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
frissen őrölt tarka bors


A zöldségeket megtisztítjuk, a salátát falatnyi darabokra tépjük, a paprikát vékony csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. Az egészet összeforgatjuk a mungóbabcsírával és a száraz serpenyőben megpirított szezámmaggal.
A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a fokhagymát megpucoljuk, átpréseljük. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük, végül óvatosan az előkészített salátához keverjük. Néhány órára behűtjük, köretként tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése