Mentás teakeksz



Hozzávalók
2 dl tejszín (30%-os)
5 mentatea-filter
30 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
7 dkg porcukor
1 csipet só
1 kisebb maréknyi friss mentalevél
10 dkg vaj
1 tojássárgája


A tejszínt felforrósítjuk, a tűzről lehúzva 1/2 órát áztatjuk benne a teát. A filtert alaposan kicsavarjuk, és hagyjuk a tejszínt teljesen kihűlni. Késes aprítóval összemorzsoljuk a lisztet, a porcukrot, a sót, a mentát és a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejszínt, és a géppel egyneművé dolgoztatjuk. Lisztezett felületen cipóvá gyúrjuk, folpakba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.
Finoman átgyúrjuk, kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kekszmintázóval mintázzuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, és előmelegített, 160-170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: ne süssük túl, mert könnyen kiszárad, megkeményedik!


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése