Hozzávalók 64 db-hoz:
a tésztához:
1 dl laktózmentes tej
5 dkg cukor
1 csomag (7 g) szárított élesztő
60 dkg liszt
25 dkg laktózmentes vaj
1 csipet só
1 tojás
a töltelékhez:
45 dkg laktózmentes rögös túró
15 dkg porcukor
kb. 17 dkg laktózmentes tejföl
1 biocitrom finomra reszelt héja
4,5 dkg búzadara
a tetejére:
1 tojás
porcukor
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, beleszórjuk és elkeverjük az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe
szitáljuk, beledaraboljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, és a dagasztókarral járatni kezdjük a gépet. Pár perc elteltével beleütjük
a tojást, végül hozzáöntjük az élesztős tejet, és szép, egynemű tésztává dagasztjuk. Folpakba csomagolva hűtőbe tesszük.
A túrót, az átszitált porcukrot, a tejfölt, a citromhéjat és a búzadarát villával alaposan elkeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 8 egyforma részre osztjuk, mindegyiket gömbölyítjük. Az első cipót
kb. 25 cm-es körlappá nyújtjuk, 8 egyforma cikkre vágjuk. A szélesebbik végükre 1-1 teáskanálnyi tölteléket adagolunk,
és feltekerjük. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, így járunk el a többi tésztával és töltelékkel is. A kifliket
előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve
tálaljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. júniusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése