Mandulás keksztekercs



Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg cukormentes háztartási keksz
5 dkg szeletelt mandula
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 evőkanál vaníliakivonat
kb. 1 dl tejszín (30%-os)
a krémhez:
25 dkg mascarpone
1 csomag (1 dkg) habfixáló
1 csipet 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
7-8 dkg mandulakrém
a díszítéshez:
5 dkg szeletelt mandula


A háztartási kekszet és a mandulát késes aprítóval ledaráljuk. Tálba öntjük, és a többi alapanyagot hozzáadva egynemű masszává állítjuk össze. 2 ív folpak között kb. 25×35 cm-es lappá nyújtjuk, a felső fóliát eltávolítjuk.
A mascarponét, a habfixálót és az édesítőszert kézi mixerrel krémesítjük, majd hozzádolgozzuk a mandulakrémet. A tölteléket a tésztára kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk, és a folpak segítségével feltekerjük, mint a bejglit.
A mandulát durvára daraboljuk, folpakra szórjuk, és alaposan megforgatjuk benne a tekercset. A fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.


A receptet a Donum Terrae támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése