Zöldfűszeres csirkemell



Hozzávalók:
kb. 50 dkg csirkemellfilé
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál mustár
2–3 evőkanál kókuszolaj
1 kávéskanál aprított petrezselyemzöld
1 kávéskanál morzsolt rozmaring
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál morzsolt tárkony
1 kávéskanál morzsolt zsálya
1 vöröshagyma
1–2 evőkanál kókuszliszt
4 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
főtt gluténmentes tészta


A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a mustárral. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a felhevített kókuszolajon átpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük a zöldfűszerekkel, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Belereszeljük a megpucolt vöröshagymát, behabarjuk a kókuszliszttel elvegyített kókusztejszínnel. Utánízesítjük sóval, borssal, és pár percig még rotyogtatjuk. Főtt tésztával tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése