Hozzávalók:
kb. 50 dkg csirkemellfilé
só
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál mustár
2–3 evőkanál kókuszolaj
1 kávéskanál aprított petrezselyemzöld
1 kávéskanál morzsolt rozmaring
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál morzsolt tárkony
1 kávéskanál morzsolt zsálya
1 vöröshagyma
1–2 evőkanál kókuszliszt
4 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
főtt gluténmentes tészta
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,
elkeverjük a mustárral. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe
tesszük.
Másnap a felhevített kókuszolajon átpirítjuk, felöntjük
annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük
a zöldfűszerekkel, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
Belereszeljük a megpucolt vöröshagymát, behabarjuk
a kókuszliszttel elvegyített kókusztejszínnel.
Utánízesítjük sóval, borssal, és pár percig még rotyogtatjuk.
Főtt tésztával tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése