Lencsés gnocchi



Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
1 csomó újhagyma
2–3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kókuszolaj
2 (2x25 dkg) konzervlencse
frissen őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
őrölt köménymag
3 dl húsleves
4 dl kókusztejszín


A gnocchit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
A lencsét leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük.
A felhevített kókuszolajon megpirítjuk a felkarikázott újhagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük. Néhány perc elteltével hozzáöntjük a levest és a kókusztejszínt, kis lángon felforraljuk, és pár percig rotyogtatjuk. Végül beletesszük a gnocchit is, és az egészet összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése