Csokoládés tiramisu pohárban 🍴


Hozzávalók kb. 6 pohárhoz:
🍴   1 dkg vaj
🍴   12,5 dkg étcsokoládé-lencse
🍴   50 dkg tejszín
🍴   25 dkg mascarpone
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
🍴   3 adag forró kávé
🍴   1/2 dl csokoládés krémlikőr
🍴   12 babapiskóta
a díszítéshez:
🍴   cukrozatlan kakaópor


A vajat 5 evőkanál tejszínnel és a csokoládéval összeforrósítjuk, félretesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a vaníliás cukrot kézi mixerrel krémesítjük, fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A kávét elvegyítjük a krémlikőrrel.
A falatnyi darabokra tördelt, kávéba mártott babapiskótát, a csokoládéöntetet és a krémet a poharakba réte- gezzük – a tetejére krém kerüljön, amit a legegyszerűbben sima végű habzsákból adagolhatjuk. A tiramisut néhány órára behűtjük, majd a tetejét kakaóval meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. februári számában.

Megjegyzések