Hozzávalók kb. 6 pohárhoz:
1 dkg vaj
12,5 dkg étcsokoládé-lencse
50 dkg tejszín
25 dkg mascarpone
1 evőkanál vaníliás cukor
3 adag forró kávé
1/2 dl csokoládés krémlikőr
12 babapiskóta
a díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor
A vajat 5 evőkanál tejszínnel és a csokoládéval összeforrósítjuk, félretesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a vaníliás cukrot kézi mixerrel krémesítjük, fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A kávét elvegyítjük a krémlikőrrel.
A falatnyi darabokra tördelt, kávéba mártott babapiskótát, a csokoládéöntetet és a krémet a poharakba réte- gezzük – a tetejére krém kerüljön, amit a legegyszerűbben sima végű habzsákból adagolhatjuk. A tiramisut néhány órára behűtjük, majd a tetejét kakaóval meghintve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése