Hozzávalók kb. 6 pohárhoz:
🍴 1 dkg vaj
🍴 12,5 dkg étcsokoládé-lencse
🍴 50 dkg tejszín
🍴 25 dkg mascarpone
🍴 1 evőkanál vaníliás cukor
🍴 3 adag forró kávé
🍴 1/2 dl csokoládés krémlikőr
🍴 12 babapiskóta
a díszítéshez:
🍴 cukrozatlan kakaópor
A vajat 5 evőkanál tejszínnel és a csokoládéval összeforrósítjuk, félretesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a vaníliás cukrot kézi mixerrel krémesítjük, fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A kávét elvegyítjük a krémlikőrrel.
A falatnyi darabokra tördelt, kávéba mártott babapiskótát, a csokoládéöntetet és a krémet a poharakba réte- gezzük – a tetejére krém kerüljön, amit a legegyszerűbben sima végű habzsákból adagolhatjuk. A tiramisut néhány órára behűtjük, majd a tetejét kakaóval meghintve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. februári számában.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése