Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg laktózmentes túró
4 evőkanál laktózmentes tejszín
1 csapott kávéskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
kevés reszelt citromhéj
néhány csepp frissen facsart citromlé
1 körte
a díszítéshez:
cukor- és gluténmentes étcsokoládé
A túrót villával áttörjük, elkeverjük a tejszínnel, az édesítőszerrel, a citromhéjjal és -lével. A körtét megmossuk, meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst apróra kockázzuk, és a túróba forgatjuk. A krémet poharakba adagoljuk, a tetejét gazdagon meghintjük reszelt csokoládéval.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése