Hozzávalók:
a leveshez:
1 evőkanál kókuszolaj
2 póréhagyma
5 nagyobb burgonya
1,5 l húsleves
frissen őrölt fekete bors
só
3 dl kókusztejszín
a spenótkrémhez:
1 evőkanál kókuszolaj
10 dkg spenót
1 dl kókusztejszín
1/2 biocitrom reszelt héja
só
frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
frissen őrölt tarka bors
A megtisztított pórét vékony karikákra, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk. Felhevítjük a kókuszolajat, pár percig dinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit, és néhány percig együtt sütjük. Felengedjük a forró húslevessel, ízesítjük borssal, kevés sóval, és készre főzzük. A tűzről lehúzva kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a kókusztejszínt, és kis lángon 1–2 percig rotyogtatjuk.
A krémhez felhevítjük a kókuszolajat, rádobjuk a spenótot. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt. Ízesítjük a citromhéjjal, sóval, borssal, és kb. 5 percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel krémesítjük. A levest frissen őrölt tarka borssal meghintve, a spenótkrémmel tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése