Hagymás tojásban sült csirkemell



Hozzávalók 4–6 személyre:
1 kg csirkemellfilé
5 tojás
1 nagyobb vöröshagyma
frissen őrölt fekete bors
őrölt curry
kb. 5 dkg liszt
1 kis pohár (15 dkg) tejföl
5 dkg füstölt, húsos szalonna apró kockákra vágva
a tálaláshoz:
párolt rizs


A megtisztított húst felszeleteljük, sózzuk. A hagymát megpucoljuk, késes aprítóval pépesítjük. A tojást villával enyhén felverjük, ízesítjük sóval, borssal, curryvel, beleforgatjuk a hagymát.
A csirkemellet először a lisztbe, majd a hagymás tojásba forgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A megmaradt tojást elkeverjük a tejföllel, és egyenletesen bevonjuk vele a húst. A tetejére szórjuk a szalonnát, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése