Csülökpörkölt



Hozzávalók 4 személyre:
1 sertéscsülök (kb. 1,7 kg)
4 evőkanál olaj
3 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 paprika
2–3 paradicsom
csípős paprikakrém
a tálaláshoz:
nokedli
uborkasaláta


A csülköt megtisztítjuk, a csontot eltávolítjuk, és a húst a bőrrel együtt falatnyi darabokra vágjuk. A kétféle hagymát megpucoljuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk.
Az olajat a gép táljába öntjük, rátesszük a felkockázott vöröshagymát. A gép fedelét lezárjuk, és a menüben kiválasztjuk a gőz programot. Az időzítőn beállítjuk a maximális 2 óra főzési időt, és elindítjuk a programot. Pár perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húst. Néha megkeverve fehéredésig pároljuk, fűszerezzük a paprikával és a sóval, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a szeletekre vágott paprikával, a felcikkezett paradicsommal és a paprikakrémmel. Készre főzzük, közben időnként átkeverjük, és ha szükséges, még utánízesítjük. Nokedlivel és uborkasalátával tálaljuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. augusztusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése