Fahéjas-fehércsokoládés szív



Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg jéghideg vaj
1 csipet só
1 evőkanál vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tojásfehérje
a mázhoz:
18–20 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál kókuszzsír


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, az átszitált porcukrot, a fahéjat, és összemorzsoljuk. A tojásfehérjével egynemű tésztává gyúrjuk. 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, szív alakú kiszúróval szaggatjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A csokoládét késes aprítóval felaprítjuk, 2/3-át hideg víz fölött, kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük a kókuszzsírt is. Miután teljesen felolvadt, levesszük a gőzről, és feloldjuk benne a maradék csokoládét. A szíveket belemártjuk, és sütőpapíros tálcán dermedni hagyjuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése