Zöldfűszeres tojásrántottával töltött paprika 🍴


Hozzávalók 2 személyre:
🍴   1 vöröshagyma
🍴   1 gerezd fokhagyma
🍴   kevés vaj
🍴   6 tojás
🍴   2 evőkanál tejszín
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   1 evőkanál aprított bazsalikom
🍴   1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
🍴   1 evőkanál aprított metélőhagyma
🍴   1–2 piros kaliforniai paprika
🍴   póréhagymacsíra


A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A felhevített vajon megpároljuk, ráöntjük a tejszínnel enyhén elhabart tojást. A szokott módon lágy rántottát készítünk, közben ízesítjük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. A paprikát hosszában kettévágjuk, kicsumázzuk, és megtöltjük a rántottával. Póréhagymacsírával gazdagon meghintve azonnal tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. márciusi számában.

Megjegyzések