Túrós röszti



Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
2 burgonya (kb. 30 dkg)
1/2 vöröshagyma
25 dkg laktózmentes túró
2 kisebb tojás
10 dkg barnarizs-liszt
frissen őrölt tarka bors
a sütéshez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
vegyes zöldsaláta
laktózmentes tejföl
zúzott fokhagyma


A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockákra, a hagymát cikkekre vágjuk, mindkettőt késes aprítóba tesszük, ledaráljuk. Besózva félrerakjuk. Az áttört túrót összedolgozzuk a tojással, a barnarizs-liszttel, beleforgatjuk a hagymás burgonyát. Ízesítjük sóval és borssal.
11 cm-es serpenyőben pár csepp olajat hevítünk, bevizezett fagylaltadagoló kanállal masszát adagolunk rá. Vizes evőkanál fejével ellapítjuk, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. A többi tésztával is így járunk el.
Cikkekre vágva, zöldsalátaágyon, sóval és fokhagymával ízesített tejföllel tálaljuk.

Tipp: süthetjük nagyobb serpenyőben, egyszerre akár többet is, ebben az esetben is ugyanígy adagoljuk, majd a kanállal kb. 10 cm-es körré lapítjuk a rösztiket.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése