⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
a tésztához:
3 t o j á s
3 e v ő k a n á l c u k o r
1 c s i p e t s ó
1 c i t r o m r e s z e l t h é j a
2 0 0 m l t e j f ö l
2 5 0 g t ú r ó
1 k á v é s k a n á l s ü t ő p o r
2 5 0 g l i s z t
a sütéshez:
p i c i o l a j
a tálaláshoz:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojást kihabosítjuk a cukorral, a sóval és a citromhéjjal. Beledolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót, végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített, átszitált lisztet.
Szendvicssütőbe helyezzük a minifánksütőlapot, enyhén beolajozzuk, felmelegítjük. A masszát sima végű habzsákba szedjük, és a sütőlap mélyedéseibe adagoljuk. A sütőt lezárjuk, és a fánkokat készre sütjük. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával is. A kihűlt süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése