Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg fagyasztott franciasaláta-alap zöldségkeverék
kb. 40 dkg pulykamellfilé
2 evőkanál olaj
só
frissen őrölt fekete bors
1 nagyobb alma
3–4 csemegeuborka
az öntethez:
1 nagy pohár (37,5 dkg) natúr joghurt
1 púpozott teáskanál mustár
só
frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
vegyes csíra
A zöldségkeveréket forró, sós vízben roppanósan puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd késes aprítóval ledaráljuk. A felhevített olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Tálcára terítve hűlni hagyjuk. Az öntet hozzávalóit elkeverjük. Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst az uborkával együtt apróra kockázzuk, az öntetbe forgatjuk. Belekeverjük a salátaalapot és a húst is, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Vegyes csírával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése